Assan Alüminyum, yetkili satıcılarıyla yeni yılı karsıladı.

06 ARALIK 2013

Türk alüminyum sektörünün lider kuruluşu Assan Alüminyum, 5-6 Aralık tarihlerinde Güral Sapanca Oteli’nde düzenlediği toplantıda yetkili satıcı iş ortaklarıyla bir araya geldi. 2013 yılının değerlendirildiği ve 2014 yılına yönelik hedeflerin paylaşıldığı toplantıya 20 yetkili satıcı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Assan Alüminyum Genel Müdürü Remzi Örnek, 1992 yılından bu yana yetkili satıcı iş ortaklarıyla birlikte hızlı ve istikrarlı bir büyüme kaydettiklerini belirterek, “Ortalama büyüme oranlarımız 1992-2013 arasında yüzde 16,6, 2000-2013 arasında ise yüzde 10,3 olarak gerçekleşti. Bu istikrarlı çizgiyi uzun yıllardır devam eden kalite odaklı hizmet anlayışımıza borçluyuz. Assan Alüminyum olarak, ürün ve süreç kalitemizi iyileştirmek, kalite sistemlerimiz sayesinde küresel tedarik zincirlerinin güvenilir bir halkası olmak ve kaynaklarımızı müşterimizin ihtiyaçlarına en etkin şekilde yönlendirmek için çalışıyoruz” dedi.

Örnek’in ardından sözü alan Assan Alüminyum Boyalı Ürünler Direktörü Arın Demir, boyalı hattının özellikleri ve boyalı alüminyum satışları hakkında bilgi verdi. Dakikada 120 metre boyama kapasitesiyle Türkiye’nin en hızlı boyalı hattını kurduklarını söyleyen Demir, şöyle konuştu: “Yılda 60 bin ton alüminyum veya 200 bin ton çelik boyayabiliyoruz. 2013 yılında 8 bin 200 ton boyalı alüminyum satışımız oldu. 2014 hedefimiz bu rakamı yaklaşık iki katına çıkararak 14 bin ton boyalı alüminyum satmak. İhracat rakamlarımıza baktığımızda, 2013 yılında satışlarımızın yüzde 32’sini dış piyasaya yaptığımızı görüyoruz. 2014’te ihracat oranımızı yüzde 45’e çıkarmayı hedefliyoruz.”

Toplantının bir diğer sunumunu ise Assan Alüminyum Satış Direktörü Göksal Güngör yaptı. Assan Alüminyum’un yılda 175 bin ton bobin ve levha, 75 bin ton folyo üretme kapasitesine sahip olduğunu belirten Güngör, bobin ve levha alanında en fazla satışı yüzde 53 ile inşaat ve distribütör sektörüne yaptıklarını, folyo alanında ise en yüksek payı yüzde 32 ile mutfak folyosunun aldığını ifade etti. Assan Alüminyum’un ihracat yaptığı ülkelere de değinen Güngör, “En fazla ihracatı yaklaşık 32 bin tonla Almanya’ya yapıyoruz. Onu İngiltere, Fransa, İtalya, Polonya, Hollanda, İsviçre, İspanya, Avusturya ve Belçika izliyor” dedi. Güngör, Assan Alüminyum’un 2013 yılında toplam 215 bin ton civarında satış gerçekleştirdiğini, 2014 yılı için yaklaşık 226 bin tonluk satış hedeflediğini söyledi.

Güngör’ün ardından Assan Alüminyum adına son sunumu yapan İnşaat Distribütör Satış Yöneticisi Tokay Yazıcı ise 2013 yılında da Assan Alüminyum’un çalışma kriterlerine uygun firmalarla yollarına devam ettiklerini, yetkili satıcı iş ortaklarıyla birlikte “hedeflerle yönetim” bakış açısına uygun bir şekilde geleceği planlamayı sürdüreceklerini belirtti. Yazıcı şöyle devam etti: “Yetkili satıcı iş ortaklarımızla birlikte 2013 yılında 4 bin 500 ton daha fazla satış yapmayı hedeflemiştik. Bu rakamı 5 bin 280 ton olarak gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yine, tabaka levhada yüzde 65, izolasyon ve cami rulosunda yüzde 60 olan 2013 yılı satış hedefimizi tutturmuş olmak da bizim için geleceğe yönelik önemli bir motivasyon kaynağı. 2014 hedefimiz ise birlikte 5 bin ton daha fazla satış yapmak.”

Assan Alüminyum Yetkili Satıcı İş Ortakları Toplantısı’na Turkishtime Genel Yayın Yönetmeni Volkan Akı da konuk konuşmacı olarak katıldı. Akı, “Yeni Bir Dünyaya Doğru: Geleceğin Şirketi” konulu sunumunda, yaşam ve iş döngüsü, uyum ve bütünlük, dijital ve sosyal trendler, yeni tüketici profili, değişimle birlikte hareket olgusu ve rekabet gibi konulara değinirken, geleceğin şirketinin özelliklerini sosyal, akıllı, inovatif ve dijital olmak şeklinde sıraladı.

Assan Alüminyum Yetkili Satıcı İş Ortakları Toplantısı, yoğun fikir alışverişlerinin yaşandığı bire bir görüşmeler ve çeşitli aktivitelerle devam etti.